- 28. 5. 2015
Právě nám začala krátká sezóna chřestu, tak ji nezapomeňte patřičně využít!
Právě nám začala krátká sezóna chřestu, tak ji nezapomeňte patřičně využít!
Chřest v poslední době zažívá renesanci a opět se začíná ve větší míře objevovat na našich talířích. Je ideální na přípravu výtečných polévek, ale i jen tak jako „příloha“ k masu. Má skvělou chuť, obsahuje vápník, draslík, hořčík a fosfor a vitaminy C a E.
Pokud jste ještě chřest nevyzkoušeli, protože nevíte jak na něj, nebojte se a jděte do toho. Je to velmi snadné. U mladého chřestu stačí ulomit dřevnaté konce a povařit krátce ve vodě. Tento chřest ani není nutné loupat. Takže směle do toho, sezóna chřestu tu opravdu nebude dlouho!
„Chřest – the best“